Książka kucharska Cezarego Gmyza znanego patriotycznego publicysty

0
0
/

  kkHistoria wydawnictwa Editions Spotkania, rozpoczęła się w 1978 roku na emigracji, Od chwili powstania wydawnictwo opublikowało wiele książek, w bardzo dużych nakładach. Na początku lat dziewięćdziesiątych Editions Spotkania, było jednym z największych wydawnictw prawicowych w III RP. Potem jednak na dwie dekady znikło i ponownie się pojawiło kilka miesięcy temu. Od tego czasu cieszy się wsparciem polityków PiS, uczestniczących w promocjach ksiażek wydawanych przez Editions Spotkania .Prócz książek historycznych i politycznej beletrystyki, staraniem wydawnictwa opublikowana została książka kucharska znanego z łam prasy patriotycznej Cezarego Gmyza. „Co nam Gmyz zgotował? Przepisy ze szczyptą...” zbiór przepisów jakie publicysta zaprezentował w swoim programie kulinarnym „Kuchnia polska” w TV Republika. Na publikacje składa się 50. przepisów kulinarnych (flaczki po warszawsku, babka ziemniaczana, risotto z grzybami, zupa krem ze szparagów, leczo, wołowina po czesku), i 50 rozmów w kuchni z osobami ze świata polityki, które wraz z Cezarym Gmyzem gotowały. W książce, czytelnicy znajdą przepisy jakie wspólnie z autorem przygotowali na wizji: prezydent Andrzej Duda (z przepisem na halibuta w sosie koperkowym i sałatką chlebową), Igor Janke (halasze), Tadeusz Płużański (śledź po japońsku), Tomasz Terlikowski (śledź w śmietanie), Antoni Macierewicz (polędwica), Jarosław Gowin (kotlet pożarski), Jan Żaryn (klopsiki), Jan Ołdakowski (flaczki), Patryk Pleskot (befsztyk), Dawid Wildstein (hummus), Katarzyna Piekarska (okra wegetariańska), Robert Tekieli (makaron), Marek Jurek (tortilla), Piotr Semka (risotto), Rafał Ziemkiewicz (gryczok), Paweł Lisiecki (zupa z soczewicy), Paweł Kukiz (zupa szparagowa). Część dochodu ze sprzedaży książki będzie przekazana na budowę jadłodajni dla ubogich i bezdomnych na Miodowej 13 w Warszawie. Jan Bodakowski

Źródło: prawy.pl

Najnowsze
Sonda
Wczytywanie sondy...
Polecane
Przejdź na stronę główną